SM-bidrag på förslag från styrelsen.

Arbetshelg styrelsen SB&K Nedre NOrr 20141108

I helgen har styrelsen för Svenska Budo- & Kampsportsförbundet Nedre Norr haft arbetshelg i Söråker, Sundsvall. Under helgen har det arbetats med budget och planering för 2015 år verksamhet i vårt distrikt (innefattar Jämtland, Härjedalen, Ångermanland och Medelpad).

Under helgen har bland annat datum för SB&K tränarutbildning steg 1 och 2. Steg 2 kommer att ske 17-19 April i Sundsvall och steg 1 29-30 Augusti i Östersund. Mer information om utbildningarna kommer och det går att finna information om utbildningarna på www.budokampsport.se i dokumentdelen.

En spännande och viktig workshop för oss alla kommer den 24 April i Östersund. På agendan står bland annat rekrytering och hur vi kan behålla fler i våra föreningar samt därmed växa och få stabilare verksamheter för oss alla i distriktet. Workshopen kommer att gå på 300 per person men som ett led i att få våra klubbar att växa än mera så kommer förbundet att stå för kostnaden för 2 deltagare från varje förening i vårt distrikt.

Även datum för distriktsstämman (årsmötet) för vårt distrikt är bestämt. Vår stämma kommer att hålla den 15 Februari klockan 13.00 på idrottens hus i Sundsvall. Separat inbjudan kommer ut innan årsskiften. Medlemsavgiften för vårt distriktsförbund blir även nu äntligen infört och är på symboliska 500 kr per kalenderår för varje förening.

För att främja mer aktivitet i vårt område har vi även lagt förslag om ett SM-bidrag. Det är ett bidrag på 5000 kr varje år som kommer att ges till den förening som ansöker och får ett mästerskap i någon av våra idrotter. Med mästerskap menas SM, EM och VM (lägst SM). Först till kvarn gäller för det och övriga bidrag.

Vi har även lagt förslag att fortsätta med stimulansbidraget till klubbar där det finns en pott på totalt 20.000 kr per år som samtliga medlemsföreningar kan söka bidrag ur för att arrangera tävlingar, läger mm. Även olika vägar för att stötta föreningarna både med rapportering av våra verksamheter (vad som händer i distriktets föreningar) till media och på olika sätt försöka stötta föreningarna i rekryteringsarbetet. Bland annat kommer samtliga föreningar att på denna sida få kunna lägga upp en liten kort presentation av sin förening (fakta) med tillhörande kontaktinformation.

Det tog även ytterligare spännande steg mot att utveckla distriktet för framtiden. Om det och mer detaljer om nyheterna ovan återkommer vi med inom kort. Det var en intensiv och kort helg (kändes den) i Söråker. Vi hoppas att vi alla ska kunna forma vårt förbund än starkare och tätare mellan alla vårt distrikts föreningar så att vi kan få kampsporten till nya höjder. Finns så mycket som vi kan klara tillsammans som varje förening var för sig ej klarar. En för alla och alla för en.

Mvh

Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *